5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli tül ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Dairesel yangın merdivenleri ekseri çelik veya betonarme gibi dayanıklı malzemelerden binalmaktadır. Bu malzemeler, ivedili durumlarda eminği getirmek yürekin zaruri mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı tasar çizim ayrıca elementlere karşı esirgeme sağlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe ehil olması zımnında yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Bu kapılar dışarıya sadık ve kolaylıkla açılabilen gestaltya sahiptir.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en temel kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Montaj: Yangın bapsı, dosdoğru şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, Yangın Çıkış Kapısı yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, uzman bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın çısoy ortamla birlikteliğin kesilmesi ve insanoğluın ve ait strüktürnın güvenliğini sağlayan kapıya yangın kapısı adı verilmektedir.

Yangın merdiveni ile ilişkin kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sebebiyle alevlerin denetçi şeşna aldatmaınmasında hamil olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page